Personaje din Gosick


Victorique de Blois


Interpretare voce:  Aoi Yuuki 
Este portretizata ca o adevarata tsundere. Victorique este o fata cu aparenta unei papusi, inaltimea mica a acesteia accentuand acest lucru alaturi de un par blond foarte lung si ochii verzi asemenea smaraldului. Un alt aspect important al personajului nostru este pipa ceramica pe care o foloseste atunci cand se gandeste pentru a crea efectul dramatic. 
Isi petrece zilele la ultimul nivel al bibliotecii citind carti dificile, de multe ori in alte limbi, simultan. Ii arata lui Kazuya un perete plin de carti spunand ca le-a citit aproape pe toate.
Lasand de-o parte atitudinea ei excentrica, comportamentul copilaros si limba ascutita, poseda un intelect de geniu pe care il foloseste pentru a observa faptele si a recontrui haosul in special pentru cazuri inexplicabile de crima sau acuzati false, meritul acestor lucruri fiind dat lui Grevil de Blois, fratele ei vitreg. 
Din cauza ca mama ei a fost doar o amanta (lucrurile nu stau in felul asta totusi), si conform papusii noastre: "o persoana periculoasa", a fost intemnitata in conacul familiei de Blois.
I-a fost acordata sansa de a merge la scoala sub ordine stricte de a nu parasi campusul, doar in circumstante speciale obtine permisiunea de a pleca cu ajutorul fratelui ei care cere acordul familiei.






Kazuya Kujo



Interpretare voce:  Takuya Eguchi 

Kazuya isi petrece majoritatea vietii straduindu-se sa traiasca in umbra fratilor sai din cauza succesului acestora, el fiind doar mezinul. Gelos pe toata atentia indreptata spre fratii mai mari munceste mult pentru a concura, dar lucrurile se schimba cand realizeaza ca acest lucru nu se va intampla, ca va fi vazut mereu ca fiul cel mic iar eforturile nu ii vor fi vazute, astfel, paraseste academia militara din Japonia si pleaca sa studieze in strainatate la St. Marguerite. Din pacate, este marginalizat de catre colegii superstitiosi care il numesc "Black Reaper" din cauza unei legende care spune: "Calatorul care va veni in primavara aduce moartea cu el".


El este descris, de Victorique, ca o persoana buna si sincera al carei suflet este suficient de pur si frumos pentru a admite mandria. Desi spune ca rezultatele sale academice excelente rivalizeaza cu cele ale fratilor sai, el poate fi doarte lent si dens, desi mintea lui este plina de detalii atunci cand lucreaza la o investigatie.


Indiferent de toate cele intamplate in Japonia, este mandru de faptul ca este fiul unui soldat.






Grevil de Blois



Interpretat de:  Takehito Koyasu 

Grevil este un aristocrat care a fortat politia locala sa il desemneze ca detectiv din cauza ca avea un interes pentru crime. Acesta se bazeaza pe ajutorul surorii lui din cauza ca este un detectiv teribil. 

Ne este dezvaluit ca acesta este indragostit de Jacqueline, prietena lui din copilarie, care din pacat este deja casatorita in acest punct. Desi este descris de Victorique ca fiind un playboy, se presupune ca sinele sau fericit nu este decat o cochilie pentru a-si ingropa trecutul, pierderea persoanei iubite in favoarea altcuiva si inclusiv inabilitatea de a isi arata liber ingrijorarea fata de sora lui.






Cordelia Gallo 



Interpretare voce: Miyuki Sawashiro

Aceasta face parte din satul Lupilor Gri sau "Village of the Gray Wolves", populat de persoane care poseda abilitati fizice si psihice: inaltimea mica, pielea palida, parul blond si ochii verzi plus o inteligenta de invidiat. Aceasta a fost acuzata de crima si expulzata pana cand Victorique reuseste sa ii dovedeasca nevinovatia. 

Este dezvaluit faptul ca acesta nu a avut nici o legatura cu Marquis Albert de Blois, adevarul fiind ca aceasta a fost rapita si intemnitata pe durata sarcini pentru singurul fapt de a o purta pe Victorique, un copil cu abilitatile unui lup gri pe care il poate folosi in scopuri personale. Imediat dupa ce a nascut. a fost trimisa la un sanatoriu unde a ramas pana a fost eliberata de Roscoe. Indiferent de circumstantele nasterii, aceasta isi iubeste foarte mult fiica pe care o urmareste indeaproape.






Marquis Albert de Blois



Interpretat de: Takayuki Sugō 

Acesta este Ministrul Ocultului in Sauville, raufacatorul seriei si tatal Victoriquei si al lui Grevil. 

Abia daca ii pasa de fiica lui, o vede doar ca pe o unealta, singurul ei scop fiind parte din planul lui de a pune mana pe puterea din Sauville pentru furtuna despre care se spune ca va devora lumea. Cu ajutorul fiicei sale, acesta obtine informatii importante ajungand sa santajeze pana si regele pentru a-l face Prim Ministru.


 



Brian Roscoe



Interpretat de: Tōru Ōkawa
Acesta este un magincian faimos care pe durata primului razboi mondial si-a folosit iluziile pentru a intrerupe bombardamentele germane de la Beelzebub's Skull proiectand o imagine uriasa a fecioarei Maria. Mai tarziu este aratat faptul ca Brian nu este un singur individ, ci doi gemeni identici care isi impart numele. Acestia tin foarte mult la Cordelia, iar unul dintre gemeni o detesta pe Victorique.






Avril Bradley



Interpretata de: Tomoko Kawakami 

Ea este o fata frumoasa cu un par scurt, blond si ochii albastri care iubeste povestile cu fantome. Aceasta este venita ca student transferat din Marea Britanie, din aceasta cauza, ea si Kazuya se imprietenesc repede si reprezinta legatura obisnuita a baiatului cu scoala.

In episodul 14 isi declara dragostea pentru Kujo in gfata Victoriquei care pleaca inainte de a auzi confesiunea fetei.


Comentarii