Despre Kimi ni Todoke + personaje

Este o manga shōjo romance facuta de artista manga Karuho Shiina. A fost publicata de Shueisha in revista Bessatsu Margaret din 2005 pana in 2017. In 2008 a castigat Best Shōjo Manga award in cel de-al 32-lea premiu anual Kodansha Manga. Seria a mai fost nominalizata si la primul Manga Taisho Awards in 2008.

Doua adaptari anime au fost produse de Production I.G., cea de-a doua serie fiind anuntata in Betsuma Magazine incepand difuzarea in 4 Ianuarie 2011 avand 12 episoade.

In 2010 a aparut o adaptare sub forma de action film cu Mikako Tabe si Haruma Miura in rolurile principale.






Sawako Kuronuma


Interpretata de: Mamiko Noto

Aceasta este personajul principal. Este o tanara frumoasa si onesta studenta la liceu in cautare de prieteni, dar asemanarea ei cu personajul de film horror Sadako Yamamura face acest lucru dificil. Din cauza metodelor ineficiente de comunicare care o impiedica pe aceasta sa schimbe parerile gresite ale celorlalti este marginalizata de toata lumea, astfel, uita cum sa se exprime si sa ii inteleaga pe ceilalti. Totusi, indiferent de aceste lucruri ea ramane pozitiva si grijulie care munceste mult pentru tot ceea ce face. Aceasta ia in serios tot ceea ce spun oamenii si tinde sa analizeze prea mult o situatie.

Lumea ei incepe sa se schimbe din cauza prieteniei cu Chizuru Yoshida si Ayane Yano, inclusiv din cauza sentimentelor pentru Shōta Kazehaya.






Shōta Kazehaya


Interpretat de: Daisuke Namikawa

Shōta era in echipa de baseball a tatalui sau impreuna cu Ryu in scoala generala, totusi, din cauza relatiei tensionate cu tatal sau si a sanatatii mamei sale, renunta la baseball in liceu "inainte sa il poate ura" dupa cum mentioneaza.

Acesta este un personaj popular din cauza exteriorului sau revigorant, totusi el nu are aceeasi parere. In afara de cei pe care ii considera familie si de incredere, acesta pastreaza o anume distanta fata de ceilalti, astfel reuseste sa ii trateze pe toti in mod egal si fara prejudecati.

Cand o intalneste pe Sawako in ziua ceremoniei de deschidere a scolii iar aceasta ii zambeste, acesta simte nevoia sa o cunoasca mai bine asa ca trece peste zvonurile false despre ea si recunoaste destul de devreme ca ceea ce simte este dragoste.






Ayane Yano 


Interpretata de: Miyuki Sawashiro

Se remarca prin aparenta ei matura. Este un tactician inteligent, capabila sa vada intentiile altor persoane si sa le foloseasca pentru propriul avantaj. Inca de la o varsta frageda a fost prudenta din punct de vedere social si academic, renuntand usor, astfel, fara sa isi depaseasca capacitatea. Este retrasa social si ura sa fie in preajma celorlalti pana cand se imprieteneste cu Chizuru Yoshida și Sawako Kuronuma in primul an de liceu. Aceasta ia des rolul unei surori mai mari care sustine si sfatuieste din pricina fidelitatii fata de prietenele sale. Totusi, Ayane prefera sa nu vorbeasca despre grijile ei pentru a nu cauza ingrijorare celorlalti.






Chizuru Yoshida


Interpretata de: Yuko Sanpei

Porecla ei este Chizu, iar dintre toate cele 4 eroine ea este cea mai inalta si mai atletica, nefiind unul dintre cei mai straluciti studenti. Chiar daca nu este o fata feminina, ii place sa poarte fuste mini si pantaloni scurti sport pentru a-si accentua picioarele lungi. Personalitatea ei este neinfricata si exploziva, avand un puternic simt al dreptatii fiind extrem de zgomotoasa si vorbareata. In ciuda naturii intimidante, aceasta are o latura sentimentala putand sa planga din cauza efectului comic, a frustrarii, fricii si a furiei.






Ryu Sanada 


Interpretat de: Yuichi Nakamura

Ryu este fiul proprietarului restaurantului de ramen (preferatul lui Chizuru). Este un personaj linistit care vorbeste rar. Un lucru interesant este ca are probleme in a-si aminti numele unei persoane.






Ume "Kurumi" Kurumizawa


Interpretata de: Aya Hirano

Este o fata care pare prietenoasa si dulce in fata oamenilor. Aceasta este extrem de geloasa pe Sawako, fapt care a impins-o sa raspandeasca zvonuri false despre prieteni acesteia folosindu-i chiar numele.

In ciuda personalitatii dure, este o tanara incapatanata cu mintea limpede care a incetat sa mai faca trucuri nedrepte pentru a castiga inima persoanei iubite.







Kazuichi "Pin" Arai 


Interpretat de: Yūki Ono

Arai este un profesor suplinitor pentru clasa lui Sawako. Este un mare fan al baseball-ului si deci are si rolul de antrenor al echipei scolii. Are prostul obicei de a crede ca fetele din liceu il plac si le refuza spunand ca este prea batran pentru ele.





 

Kento Miura 


Interpretat de: Mamoru Miyano

Este un student care sta langa Sawako la inceputul celui de-al doi-lea an de liceu. Miura se considera popular printre fete si tinde sa le ajute pe cele care au incheiat o relatie, dar exprima un interes fata de Sawako ceea ce il face pe Kazehaya sa devina putin gelos.

Comentarii