Despre Gosick

 




Gosick este o nuvela usoara scrisa de Kazuki Sakuraba si ilustrata de Hinata Takeda. Seria include 13 nuvele publicate intre decembrie 2008 si Iulie 2011. 

O adaptare manga desenata de Sakuya Amano a fost serializata in revista Monthly Dragon Age.

Gosick a fost adaptat intr-o serie anime de catre studioul Bones si regizat de catre Hitoshi Nanba, fiind difuzat din 07 Ianuarie 2011 pana in 02 Iulie 2011.


Povestea are loc in Saubureme, un oras european francez inventat, in anul 1924. Povestea se concentreaza totusi pe cel de-al III-lea fiu al unui soldat din armata japoneza imperiala, pe nume Kazuya Kujo. Din primele minute ne este explicat faptul ca Kujo este un elev transferat la Academia St. Marguerite, iar din cauza popularitati povestilor de groaza urbane primeste porecla de Black Reaper. O licarire ii atrage atentia porotagonistului nostru si astfel ajunge sa o cunoasca pe Victorique. Fata este frumoasa asemenea unei papusi, extrem de inteligenta dar foarte misterioasa si aparent singurul lucru pe care il face este sa stea in interiorul biblioteci sa citeasca si sa rezolve mistere pe care nici detectivi nu le pot rezolva. Primele episoade sunt dedicate in special implicarii protagonistilor nostri in diferite cazuri de crima pe care incearca sa le rezolve, formand legaturi cu oameni noi dar si intre ei. Cum poveste avanseaza, ne este aratat trecutul crud al Victoriquei si relatia cu familia ei care se intoarce cu scopul de a o folosi ca unealta.


SPOILER ALERT! - sa nu spuneti ca nu v-am prevenit.

Este dezvaluit faptul ca tatal lui Kazuya nu a acceptat reltia dintre fiul sau si Victorique asa ca acestia au fugit pentru a fi impreuna cu ajutorul surori lui, Ruri. Aparent in Gosick New Continent, actiunea se petrece in New York City in anul 1931. Victorique si Kujo sunt un cuplu si detin o micuta agentie de detectivi. Totusi, pacea cuplului este spulberata de alt grup care doreste sa puna mana pe abilitatile fetei. Din fericire, scrie ca protagonisti nostri se casatoresc in anul 1934.


Comentarii