Gosick

17 Septembrie
Tocmai am terminat de revăzut seria, am vrut să vă spun o părere serioasă nescrisă doar din amintiri, dar am făcut acest lucru și din cauză că această serie merită. 






Avem aici mister, dramă și romanță.

Mister din cauză că seria se rezumă în mare parte a timpului la dezlegarea misterelor de către Victorique și a ei fântână a cunoașteri, la aflarea motivelor importante care apar pe parcursul episoadelor.

Dramă din cauza trecutului, a prezentului și a unora dintre motivele ce au condus la crimă. Trecutul crunt al Cordeliei, tânără exilată, răpită, despărțită de pruncul nou-născut care își dedică viața salvări fetei. Victorique și a ei tinerețe petrecută într-un turn, născută din punctul de vedere al tatălui ei pentru a-i deveni unealtă, îngrădirea acesteia și restrictiile privind ieșirea în lumea exterioară. Lista poate continua dar aș vrea pe voi să descoperiți restul.







Romanță, deși nu în forma la care ne așteptăm, adică nu avem parte de sărutări sau confesiuni, ci doar de o prietenie care evoluează în iubire. Consider că seria nu se bazează pe această parte, pe genul romance, dar acesta este strecurat ușor prin episoade cu ajutorul evoluției sentimentelor personajelor noastre principale.

Acum, ca și prima dată când am urmărit acest anime, sunt foarte încântată, adică totul a fost făcut bine. Nu poți spune că personajele precum Victorique sunt prea de tot, că ea este prea inteligentă sau alte lucruri dacă ea ți-a fost prezentată de la început ca fiind astfel.
Finalul este unul reușit, chiar dacă nu s-au arătat prea multe lucruri despre perioada războiului. Este bine că au ajuns din nou unul lângă celalalt, dar m-i s-a încălzit inima când, după câțiva ani, Kujo a venit în fața ei și a întrebat-o dacă s-a plictisit, apoi, că are multe să îi povestească.

"No matter how the world changes, we'll never be separated again.

Cred că am dat destule spoilere, așa că uită-te la această serie, dar dacă ai văzut-o spune-mi ce crezi tu despre ea. -față zâmbitoare.




Comentarii