Shigatsu wa Kimi no Uso


Cunoscut ca și Your lie in April este o serie Japoneză de manga, scrisă și ilustrată de Naoshi Arakawa. A apărut televizat din 2014 Octombrie până în Aprilie 2015 având un total de 22 de episoade.



Seria este extrem de tristă, dar superbă. Aici, ne învârtim în jurul muzici clasice, al iubirii, al pianului, al compromisului...
Te poți îndrăgosti într-o clipă, mai ales atunci când o vezi desculță și cântând înconjurata de cireșii înfloriți.


Cand am privit secvente din serie pe internet am fost sincer fermecata, pianul, muzica clasica, competitiile, teama!
El este alaturi de cei doi prieteni ai sai, dar totusi sigur in mintea lui care nu mai poate auzi notele, sufletul lui care nu se mai poate bucura sincer de manuirea notelor pe clape, dar apare ea, ca o lumina stralucitoare si calauzitoare care avea sa ii schimbe viitorul, “Hai sa participam impreuna” cuvinte ce aveau sa ii aduca din nou bucuria vietii. 

O serie ireprosabila. Nu pot spune cat de mult m-a intristat finalul si cat de multe lacrimi am varsat, dar pot spune ca nu regret nici un minut pe care  l-am folosit.










Poate veți prinde și voi drag de muzica clasică apoi, mai ales dacă ne gândim la străduința muzicienilor și ne amintim că și aceștia sunt oameni care au o viată personală mai bună sau mai rea, dar și una profesionala care le aduce provocări, în ambela cazuri totuși trebuie să arate ce au mai bun, să treacă peste complexe, frici, provocări. Să beți multă apă pentru a nu vă deshidrata, seria vă va stoarce de lacrimi, cel puțin acesta a fost cazul meu. 

În caz că nu știți sau doriți să revedeți episoadele, le puteți găsi și pe Netflix.



Comentarii